Lai novērstu skolēnu pulcēšanos skolu ēdnīcās un mazinātu faktorus, kas apgrūtina operatīvu ēdiena servēšanu izglītojamajiem, arī šajā mācību gadā skolu ēdinātājiem ļauts samazināt kompleksajās pusdienās iekļauto ēdienu skaitu un divu ēdienu vietā nodrošināt tikai pamatēdienu, vienlaikus saglabājot noteiktās enerģētiskās vērtības un uzturvielu normas, šodien, 14. septembrī, lēma valdībā.
Šāda norma paredzēta, lai ēdinātāji atbilstoši katras skolas iespējām, ko ietekmē, piemēram, izglītojamo skaits, telpu lielums, pusdienām atvēlētā starpbrīža ilgums, varētu organizēt epidemioloģiski drošu ēdināšanas procesu. Līdzīga kārtība bija arī pagājušā mācību gadā.
Ēdienu skaita samazinājumu komplekso pusdienu ietvaros īstenos tikai tajās skolās, kur ēdināšana, galvenokārt, notiek ēdnīcās lielam skolēnu skaitam. Šī norma neattieksies, piemēram, uz pirmsskolas izglītības, ārstniecības un sociālās rehabilitācijas iestādēm, kur ēdināšana tiek nodrošināta mazākās grupās un nerada lielus Covid-19 infekcijas izplatības riskus.
Šāda kārtība būs spēkā līdz mācību gada beigām - 2022. gada 30. jūnijam.